Naar inhoud

Ontdekken

Het Domein van Seneffe bestaat uit een kasteel in neoklassieke stijl uit de 18de eeuw, dat de mooiste collectie zilversmeedkunst van België herbergt, een theater, een orangerie, een volière en een Engels park van 22 hectaren met een Franse tuin, een vijver en een eilandje dat met de oever verbonden is door een zeer romantische brug.

Het belang van het domein beperkt zich echter niet tot zijn onbetwistbare historische en architecturale waarde.

Het Kasteel van Seneffe opent zijn deuren voor talrijke evenementen, van de meest traditionele tot de meest eigentijdse of zelfs avant-gardistische. Het wil een ontmoetingsplaats zijn voor alle kunstuitdrukkingen en bezienswaardigheden, van alle stijlen en uit alle perioden.

Het museum

Het Zilvermuseum van de Franse Gemeenschap/Federatie Wallonië-Brussel, dat in 1995 voor het publiek werd geopend, laat de bezoeker het belang inzien, voor een openbare instelling, van het kunnen beheren van een uitzonderlijk erfgoed bestaande uit zilverwerk, schilderijen, beeldhouwwerken, meubilair, archiefdocumenten en gereedschappen die aan het goudsmidsvak herinneren...

Het kasteel

Het is dankzij het aanzienlijke fortuin van Julien Depestre, een handelaar, bankier en zakenman uit de 18de eeuw, dat wij nu van het schitterende Domein van Seneffe en van zijn voornaamste bezienswaardigheid, het elegante kasteel, kunnen genieten.

Lees meer

Het Park en de Tuinen

Het Park van het Domein van het Kasteel van Seneffe is een uitstekende plek om te wandelen en zich te ontspannen. Het vormt echter tegelijk ook het schouwtoneel van openluchttentoonstellingen, waar de bezoekers zich kunnen laten verleiden door de prachtige omgeving en de magie van de evenementen die daar elke lente en zomer plaatsvinden.

Lees meer

Terug naar boven