Naar inhoud

Locatie

Elk evenement op het Domein van Seneffe is uniek.

Of het nu voor een huwelijksfeest of een viering, een beroepsvergadering, een galadiner of een bedrijfsseminarie is, ons departement “Locaties” staat altijd tot uw dienst.

Ons Domein beschikt over ruimten die aan al uw verwachtingen beantwoorden. In de salons op de eerste verdieping van het Kasteel, in de Orangerie, in het Theater of in de tuinen stellen we alles in het werk om het welslagen van uw evenement te verzekeren.
Een privilegebezoek, een cocktailparty, een prestigediner, een huwelijksfeest, een ceremonie, een opname- of fotosessie, conferenties, seminaries… alles kan.

In de Orangerie

Orangerie (capaciteit: tot 700 personen)
De orangerie, een monumentaal gebouw bestaande uit een rechthoekige overdekte zaal, bood in de 18de eeuw ’s winters beschutting aan de sinaasappelbomen die het voorplein en de directe omgeving van het domein sierden. Dit natuurlijk naar het zuiden gerichte gebouw biedt zitplaatsen voor 300 genodigden. Het is opgesmukt met een uitnodigend terras dat uitkijkt op een elegante parterre in de vorm van een hippodroom. De moderne glazen overkapping aan de achterkant van de orangerie zorgt in dit deel van het gebouw voor een grote lichtinval en een overvloedige plantenweelde.

Seminariezaal (capaciteit: tot 112 personen)
In de ruimte net onder de dakconstructie werd op een bijzonder geslaagde manier een schitterende en perfect uitgeruste seminariezaal ingericht. Deze ruimte met alle moderne comfort is ideaal voor de organisatie van seminaries of conferenties.

In het Theater

Capaciteit: tot 110 personen

Het theater, dat verscholen ligt tussen de tuin van de drie terrassen en het Engelse park, ziet eruit als een tempeltje. Het ligt in een vredig, schitterend groen kader en bestaat uit een centrale parterre die zich aan beide zijden uitstrekt naar vierkante, met zuilen omgeven ruimten. Door gebruik te maken van trompe-l’oeil wordt deze parterre gedomineerd door het toneel. Terwijl de zon langzaam opkomt, lijkt het alsof het gewelf naar beneden komt. Dit effect wordt nog versterkt door rijen halfzuilen. Een magisch decor voor al uw recepties of evenementen, zowel privé als professioneel.

In het Kasteel

Groot salon (Behalve bij tijdelijke tentoonstellingen – capaciteit van 30 tot 70 personen)
Het bijzonder ruime en lichte grote salon met zijn harmonische lijnen biedt u een verfijnd 18de-eeuws kader. Banketten, bedrijfsvergaderingen, familiefeesten etc. kunnen hier plaatsvinden in een passende en selecte omgeving.

Praalkamer (Behalve bij tijdelijke tentoonstellingen – capaciteit van 20 tot 60 personen)
Deze grootse zaal met haar plafond van geciseleerd goud, biedt een elegant uitzicht op het park dat al even rustgevend als inspirerend is. Deze ruimte, een echt harmonisch pareltje, is uitermate geschikt voor al uw seminaries en kan volgens uw wensen en behoeften worden uitgerust.

Jasmijnkamer (Behalve bij tijdelijke tentoonstellingen – capaciteit: tot 10 personen)
Deze elegante en gezellige ruimte baadt in een leuke lichtroze en fleurige sfeer. Ze is voortreffelijk geschikt voor uw vergaderingen of kleine werkgroepen.

Kleine salons (Behalve bij tijdelijke tentoonstellingen – capaciteit van 20 tot 40 personen)
Deze drie leuke aangrenzende salons, die door deuren van elkaar gescheiden zijn, bevinden zich op de eerste verdieping met uitzicht op het voorplein. Ze creëren een sfeer die doordrenkt is van intimiteit en sereniteit. Het zijn ideale ruimten voor kleine groepen, die ontworpen zijn om ervoor te zorgen dat de deelnemers in alle rust met elkaar kunnen discussiëren.

In het Park en de Tuin met de Drie Terrassen

Het Domein van het Kasteel van Seneffe kan u ook zijn 22 hectaren groen aanbieden. Deze betoverende omgeving is voor de bezoekers niet alleen een perfect kader om zich te komen ontspannen, maar ook om heerlijk weg te dromen.

Het uitgestrekte gazon aan de achterkant van het kasteel strekt zich uit tot aan een groot ovalen waterbekken waar het zachte geklater van de fontein weerklinkt.
Aan de rechtkant van de parterre, omvat het idyllische Engelse park een vijver die met een romantisch eilandje wordt bekroond.
Rechts van het voorplein, voorbij de galerie, werd de tuin met de drie terrassen, die bezaaid is met waterbekkens en tuinbedden met uiteenlopende planten, herschapen door de tuinarchitect René Pechère, die onder andere ook de tuin van de Koninklijke Bibliotheek Albertina in Brussel heeft ontworpen.

Deze met poëzie overladen ruimte leent zich uitstekend voor de organisatie van allerhande openluchtevenementen.

Informations et réservation

Voor alle vragen over verhuur (tarieven, beschikbaarheid, afspraken…) kunt u van maandag tot vrijdag contact opnemen met de afdeling op +32 64 55 89 92

Terug naar boven