Naar inhoud

Think Nature Monsieur Plant

Tentoonstelling

Van 7 oktober 2023 tot 1 september 2024

Tijdelijke tentoonstelling in het museum

De kunstenaar stelt plantaardige ingrepen voor die de collectie weerspiegelen en tegelijkertijd het kasteel opwaarderen.

De manier waarop wij tegenwoordig naar de natuur kijken, is heel erg veranderd. Als we rondom ons kijken, stellen we vast hoe groot het belang van de milieuvraagstukken in onze samenleving geworden is.  De jonge generaties engageren zich heel sterk voor het behoud van de biodiversiteit en gaan tegelijk op zoek naar een betere levenskwaliteit. Ons museum wilde meer aandacht besteden aan deze trends en heeft besloten om de kunstenaar Monsieur Plant uit te nodigen.

Al in de 18de eeuw 

Het bewonderen van de natuur was in die periode een geneugte die door de filosofen werd bepleit. Dankzij de terugkeer naar de natuur konden mensen worden ondergedompeld in de onschuld van dingen die nog niet verdorven waren. “Zijn” leefmilieu begrijpen was een ware maatschappelijke uitdaging... 

Mr Plant gaat de uitdaging aan

Zijn kwetsbare, vluchtige en unieke kunstwerken met planten dragen een milieuboodschap uit die van deze tijd is: de natuur zal het halen van de mens en van zijn manier van leven. Zijn poëtisch en bucolisch universum probeert enkele ideeën en gedachten om te zetten door middel van kunstwerken, op een manier die grappig en eigenzinnig is.

Hij voert een geheel van ingrepen uit die inspelen op een selectie van voorwerpen van het museum en zet tegelijk de interieurdecoratie van het kasteel in de kijker. Hij zal ter plaatse een ongewone wandeling uitwerken waarbij een vreemd personage de leidraad van de tentoonstelling zal vormen. Er zullen meerdere installaties worden opgebouwd om de onderdompeling en de deelneming van de bezoekers tijdens hun bezoek te benadrukken. Ze kunnen foto’s van zichzelf nemen terwijl ze in wisselwerking treden met de kunstwerken. 

© visuel: THINK NATURE MonsieurPlant Chateau Seneffe 2023

Tickets

Tarieven

Volwassenen: 6 € / Senioren en jongeren van 12 tot 18 jaar: 5 € /Kinderen van minder dan 12 jaar en PBM’s: gratis /Artikel 27: 1,25 €

De prijs is inclusief een bezoek aan het museum en de tentoonstellingen boven.

Toegang

Accès de 10 à 18 h (dernière admission à 17 h 30)

Terug naar boven