Naar inhoud

Origin – Aeneas Wilder

Tentoonstelling

Van 5 juni tot 13 november 2016

Origin is de eerste solotentoonstelling in open lucht van Aeneas Wilder.

Origin is de eerste solotentoonstelling in open lucht van Aeneas Wilder. De van oorsprong Schotse kunstenaar, die nu in Japan woont, heeft “vijf” individuele werken bedacht en uitgevoerd, die in het park van het Domein van Seneffe in dialoog treden met de verschillende tuinen. De tentoonstelling is een artistieke bespiegeling over de cyclus van leven en dood.

“The Sphere”, een van zijn creaties, die 11.40 meter hoog is en op het voorplein is opgebouwd, is een waar visueel, technisch en artistiek hoogstandje. Het werk staat symbool voor de oorsprong van het leven.

Een ander niet te missen werk bestaat uit video-installaties die vertellen over het leven (fauna, flora, boeren,…) in het noorden van Japan, in de verschillende seizoenen.

Dit heel eigen artistieke universum van de kunstenaar confronteert twee zeer verschillende culturele milieus met elkaar. Te ontdekken tot 13 november.

In 2016 vieren België en Japan de 150ste verjaardag van hun diplomatieke en vriendschappelijke betrekkingen. Deze tentoonstelling kadert perfect in die viering.

Tarieven

Gratis toegang

Toegang

Van april tot september: elke dag van 8 tot 20 uur; van oktober tot maart: elke dag van 8 tot 18 uur.

Locatie

Park van het Domein van Seneffe

Bezoekersgids

Kapel: Documentaire over de kunstenaar en zijn werken.

À télécharger

Partners

Terug naar boven