Naar inhoud

Curiositeit in de 18de eeuw

Tentoonstelling

Van 14 mei 2017 tot 13 mei 2018

Een verbluffende pruik dragen, zijn silhouet laten uitknippen in papier, exotische dieren gaan bekijken in de stad, de verveling ontvluchten, lezen, ontdekken, verzamelen, dat zijn de veelvuldige facetten van de samenleving in de Verlichting.

Net als bij het verstoppertje spelen, wordt de curiositeit van de 18de eeuw doorheen de hele tentoonstelling onthuld vanuit het gezichtspunt van de reiziger, de zonderling en de amateur.

Een verrassende en ondervragende blik op een samenleving in volle omwenteling.

Een scenografisch en dynamisch traject dat is samengesteld uit talrijke en uiteenlopende werken: schilderijen, decoratieve kunstvoorwerpen, maquettes, boeken, muziekfragmenten,… afkomstig uit Belgische en internationale musea of uit privécollecties.

Nieuw:

Met een app die in het Museum gratis kan worden gedownload kunt u de tentoonstelling nog grondiger ontdekken.

Tarieven

Volwassenen: € 6 Senioren en jongeren van 12 tot 18 jaar: € 5 Kinderen onder de 12 en PMR: gratis Artikel 27: 1,25 € + tablethuur: 4,25 € Multimediabezoek via uw smartphone of tablet (museum en tijdelijke tentoonstelling): gratis

Toegang

Elke dag open van 10 tot 18 uur behalve op maandag, tenzij dit een feestdag  Gesloten op 1 januari en op 24, 25 en 31 december.
Terug naar boven