Naar inhoud

Bernard François: Rond het juweel

Tentoonstelling

Van 9 oktober 2018 tot 31 maart 2019

Voor zijn kleurrijke, avant-gardistische werken maakt de zilversmid, juwelenontwerper, beeldend kunstenaar en “designer” Bernard François gebruik van technieken uit de industriële en technologische wereld.
Bernard François heeft een nieuwe kijk ontwikkeld op de taal van het juweel, dat een volwaardig kunstvoorwerp is geworden waarin de maker zich kan uitdrukken en zijn creativiteit kan uitleven. In zijn ogen moet voor een juweel aan het evenwicht van de volumes en de vormen evenveel aandacht worden besteden als voor een beeldhouwwerk.
Als maker van hedendaagse juwelen maakt hij gebruik van nieuwe combinaties van materialen, voornamelijk staal, plexiglas, reflecterend plastic, aluminium en zelfs titanium. Zijn creaties gaan doorgaans uit van een grafische vorm die hij kan realiseren in zijn object-sculpturen, maar ook in zijn textielsculpturen, zijn zeefdrukken, … Hij geeft de voorkeur aan het technologische beeld en houdt van precisiewerk wanneer hij met een lasersnijmachine werkt.

“Mijn creaties zijn vooral het resultaat van een werkwijze die op verschillende manieren concreet tot uiting kan komen, in objecten/sculpturen, in stoffen, in zeefdrukken…. Ze verbindt ook tal van disciplines met elkaar.”
Logo nieuwe technologieën

Een tentoonstelling in de tentoonstelling

App voor tablets en smartphones in het Frans. Deze app biedt toegang tot unieke documenten over Bernard François, de mens, de kunstenaar, de creatieve geest. De bezoeker krijgt eveneens zicht op het werk dat achter elke creatie schuilgaat. Dit is een ideale aanvulling op de tentoonstelling.

Tarieven

Volwassenen: € 6 Senioren en jongeren van 12 tot 18 jaar: € 5 Kinderen onder de 12 en PBM’s: gratis Artikel 27: 1,25 € Tablethuur: 3 €

Toegang

Dagelijks geopend behalve op maandag van 10 tot 18 u. Laatste toegang om 17:30. Gesloten op 1 januari en 24, 25 en 31 december.
Terug naar boven