Naar inhoud

Bezoek aan het park

Formule

Wandel door een park en tuinen die in de geest van de 18e eeuw zijn gerestaureerd

Geniet van de sfeer en ambiance van de verschillende 18e-eeuwse tuinen

Ontdek de verschillende gebouwen uit die tijd, gebouwd voor het plezier: een oranjerie, een theater, een volière en een ijskelder, omringd door tuinen die hun architectuur benadrukken. Speel met de applicatie Abel en Steve, deze twee vrienden begeleiden je door de verschillende delen van het park. Op cultureel gebied wordt elk jaar een openluchttentoonstelling georganiseerd die de natuurlijke ruimten in de kijker zet dankzij de creaties en installaties van hedendaagse kunstenaars die volgens de thema's worden gekozen.

Aan de achterkant zorgt het "wildere" en beboste gedeelte, bestaande uit zeer diverse soorten, voor een landschap dat relatief zeldzaam is in België. Als u uw wandeling verlengt, ontdekt u de gedenkzuil van de Slag bij Seneffe (11 augustus 1674) en bewondert u een ander uitzichtpunt.

Water was ook een belangrijk element in de ontwikkeling van 18e-eeuwse tuinen en het landgoed Seneffe vormt daarop geen uitzondering met zijn vijver en romantische eiland. Niet te vergeten zijn grote bassin waaruit een 15 meter lange waterstraal ontspringt en al diegenen die de tuinen sieren. De rivier is in zijn oorspronkelijke loop hersteld in de geest van het landschap en de geschiedenis van die periode.

Het park wordt onderhouden volgens de beginselen van gedifferentieerd beheer, een duurzame verbintenis die de aan elke ruimte aangepaste biodiversiteit bevordert.

Terug naar boven