Naar inhoud

Bezoek aan het atelier van de goudsmid

Formule

Ontdekken, oefenen in een vriendelijke sfeer

Waarom heeft zilver verschillende kleuren (geel, paars, blauw en zwart)? Wat is het fenomeen achter oxidatie? Waarom werken oma's schoonmaakrecepten maar half? Waarom wordt er tegenwoordig zo weinig gebruik gemaakt van zilveren bestek?

Tot slot, iedereen praat over zilver, maar wie kent echt de waarde en het gebruik ervan?

Zilver is een edel metaal, buigzaam en kneedbaar, gewaardeerd om zijn bijzondere witte glans. Het belangrijkste gebrek ervan is het verschijnsel van spontane oxidatie in de open lucht en vooral de zwaveling, die een donkere laag op het oppervlak vormt.

Het atelier van de goudsmid: een moment van uitwisseling en ontdekking

Je komt met een stuk zilver (bestek, een pot, juwelen,...) en je leert wat er allemaal kan gebeuren met een eenvoudig zilveren bestek of hoe je met enkele zeer wetenschappelijke, zelfs een beetje magische, trucs het weer al zijn glans kunt teruggeven. De workshop vindt plaats in een kleine groep (beperkt aantal deelnemers) en wordt niet alleen een leerplek maar ook een ruimte van gezelligheid... kortom, een exclusief moment in het museum.

Geen zilverwerk in je lades? Geen probleem, het museum kan je wat lenen.

Informatie en reserveringen

Meer informatie nodig voordat u boekt? Neem contact op met onze bemiddelingsafdeling: info@chateaudeseneffe.be (Berichten worden alleen verwerkt van maandag tot en met vrijdag, tijdens kantooruren. Mails worden opgehaald tussen 9 en 15 uur) of bel +32 (0)64 55 69 13 (Onthaal).

Wilt u een "groep" menu?

Neem contact op met de afdeling Bemiddeling (Onthaal+32 64 55 69 13 ).

 

 

Terug naar boven