Naar inhoud

Praal en Intimiteit

Tentoonstelling

Permanent tentoonstelling

Ontdek de binnenarchitectuur van het Kasteel, dat uit de 18de eeuw dateert: de praalzalen, de privévertrekken en de dienstgangen voor het huispersoneel.

Hier kunt u meer dan 500 voorwerpen uit de collectie zilversmeedkunst bewonderen (waterkannen, wasbekkens, moesje dozen, sponsdoezen, tabaksdozen, snuifdozen, chocoladekannen, thee- en koffiepotten, koelemmers, terrines, drinkschalen, drinkbekers, kandelaars, kaarsenhouders, armluchters, kroonluchters, kandelabers, religieuze voorwerpen …), die zodanig worden tentoongesteld dat hun functie optimaal tot haar recht komt.

Nodig uzelf uit op de vrouwenvergadering en ontdek er de filmvoorstelling die de sfeer in de salons schetst. Dring binnen in hun garderobe en ontsluiter hun schoonheidsgeheimen. Onderneem een reis in de voetsporen van de eerste eigenaar van het domein op zoek naar stoffen of voorwerpen uit de Oriënt en stap binnen in zijn rariteitenkabinet, een soort rommelkamer uit die tijd, volgestouwd met Chinese vazen, wortels en planten met de vreemdste namen, bereidingen met verbazingwekkende krachten (mummiesappen, eenhoornpoeder,…), opgezette dieren uit verre continenten, wetenschappelijke instrumenten,…

En waarom zou u geen partijtje biljart spelen of u aan een ander spel wagen? De liefde is zo’n spel, dat in de intieme ruimten heel wat geheimen kan prijsgeven of zijn voorkeuren kan laten blijken.

Toegang

Elke dag behalve maandag (geen feestdagen) van 10 tot 18 uur.

Locatie

In het kasteel

Partners

Terug naar boven