Naar inhoud

Immersion #Collection(s) #Seneffe

Tentoonstelling

Van 3 april 2021 tot 8 mei 2022

Un parcours découverte à l’origine de nos collections
Donations, legs, dépôts et acquisitions

Een ontdekkingstocht naar de oorsprong van onze collecties

Schenkingen, legaten, bewaargevingen en aankopen

Het Domein van Seneffe belicht verschillende objecten, zilverwerk, schilderijen, foto's, meubelstukken of decoratieve kunstelementen uit de "collecties" van het museum. Tijdens uw bezoek zult u beter begrijpen hoe dit museumerfgoed werd opgebouwd, voornamelijk toebehorend aan de Federatie Wallonië-Brussel of gedeponeerd door verzamelaars of culturele partners.  U zult ontdekken wie er achter de geselecteerde werken zit en u zult begrijpen hoe belangrijk het is voor een openbare instelling om een uitzonderlijk erfgoed te kunnen orkestreren, dat diverse domeinen beslaat die verband houden met zilversmeden, de geschiedenis van het kasteel of het leven in de achttiende eeuw...

Achter elk object - of collectie(s) - schuilt een verhaal, groot of klein…

De objecten laten een spoor achter van het leven van degenen die ze hebben ontworpen of gebruikt, van gepassioneerde verzamelaars of de instellingen die deze hebben gered.

Het zal u ook toelaten het verschil te zien tussen schenkingen, legaten, bewaargevingen en aankopen... U zult beter begrijpen op welke wijze de collectie van het museum van de Federatie Wallonië-Brussel is ontstaan. U zult zien hoe en waarom er verbanden worden gesmeed tussen verschillende instellingen of musea.

Dit is een kans voor u bezoekers om de verborgen kant van het museum van Seneffe te ontdekken en te begrijpen hoe deze objecten het belicht. Het is aan jullie om nog eens te kijken naar de spannende geschiedenis hierachter, de ambachtslieden die ze hebben gemaakt, de eigenaars die ze bezaten en de bewaarnemers die ze hebben doorgegeven.

reservation.elloha.com

Tarieven

Volwassenen: €6 Senioren en jongeren van 12 tot 18 jaar: €5 Kinderen tot 12 jaar en PBM: gratis Artikel 27: €1,25

Toegang

Van 10 uur tot 18 uur (laatste toegang om 17.30 uur).

Rondom de tentoonstelling

Nieuws en informatie

+32 (0)64 55 69 13

René Balbo-Axensalva -Veuve Albert Barbanson(FWB) - Claude et Juliette D’Allemagne-Rémy(FWB) - Agnès Dechamps - Andrée Demont- Maison Devroye -Xavier Duquenne - Fabrique d’église de Lonzée - François Goffinet et son épouse, née baronne Astrid de Fierlant Dormer - Famille Henrion - Edouard et Christiane Jonckheere-Mineur - Fondation Roi Baudouin/ Fonds du patrimoine & Fonds Comte Thierry de Looz-Corswarem - Lucienne Levita-Andelhof - La Loterie nationale – Le Ministère des Finances (déshérence Alix Craps) (FWB) - Famille Roger - Société Saint-Sébastien de Seneffe – The Rain Bird vzw - Famille Wolf-Zondervan

Bezoekersgids

Bezoekersgids en toepassingen voor een bezoek aan het museum 

De bezoekersgids staat gratis tot uw beschikking, deze bevat de teksten van de tentoonstelling. Vraag ernaar bij de receptie van het museum.

Credits

De collectie bestaat voornamelijk uit werken van de Franse Gemeenschap van België/ Federatie Wallonië-Brussel.

Visuele foto: M. Clinckemaille

Partners

Terug naar boven