Naar inhoud

Het Domein van het kasteel van Seneffe

Praal en Intimiteit : Het museum is open

Permanent tentoonstelling

Ontdek de binnenarchitectuur van het Kasteel, dat uit de 18de eeuw dateert: de praalzalen, de privévertrekken en de dienstgangen voor het huispersoneel.

Het museum is open

 

Hier kunt u meer dan 500 voorwerpen uit de collectie zilversmeedkunst bewonderen (waterkannen, wasbekkens, moesje dozen, sponsdoezen, tabaksdozen, snuifdozen, chocoladekannen, thee- en koffiepotten, koelemmers, terrines, drinkschalen, drinkbekers, kandelaars, kaarsenhouders, armluchters, kroonluchters, kandelabers, religieuze voorwerpen …), die zodanig worden tentoongesteld dat hun functie optimaal tot haar recht komt.

Nodig uzelf uit op de vrouwenvergadering en ontdek er de filmvoorstelling die de sfeer in de salons schetst. Dring binnen in hun garderobe en ontsluiter hun schoonheidsgeheimen. Onderneem een reis in de voetsporen van de eerste eigenaar van het domein op zoek naar stoffen of voorwerpen uit de Oriënt en stap binnen in zijn rariteitenkabinet, een soort rommelkamer uit die tijd, volgestouwd met Chinese vazen, wortels en planten met de vreemdste namen, bereidingen met verbazingwekkende krachten (mummiesappen, eenhoornpoeder,…), opgezette dieren uit verre continenten, wetenschappelijke instrumenten,…

En waarom zou u geen partijtje biljart spelen of u aan een ander spel wagen? De liefde is zo’n spel, dat in de intieme ruimten heel wat geheimen kan prijsgeven of zijn voorkeuren kan laten blijken.

Tarief

Volwassenen: € 6 + tablethuur: € 9
Senioren en jongeren van 12 tot 18 jaar: € 5 + tablethuur: € 8
Kinderen onder de 12 en PMR: gratis + tablethuur: 3 €

Artikel 27: 1,25 € + tablethuur: 4,25 €

Multimediabezoek via uw smartphone of tablet (museum en tijdelijke tentoonstelling): gratis

 

Uw voordeel
Gratis toegang elke eerste zondag van de maand.

 

Online reservering vereist

Maximaal 20 personen per tijdslot.

Klik voor de reservering op de TICKETS-knop: HIER

en kies je tijdslot.

 

Bezoekuren

De tijdvakken zijn als volgt: 10.00 uur, 11.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur, 16.00 uur (laatste toegang om 17.00 uur). Geen tijdvakken tussen 12.00 en 13.00 uur.

Toegang

Elke dag open behalve op maandag, tenzij dit een feestdag is.
Van 10 tot 18 u.
Laatste toegang om 17.30 u.
Gesloten op 1 januari en op 24, 25 en 31 december.

Infos

0032 (0)64 55 69 13

Partners