Naar inhoud

Het Domein van het kasteel van Seneffe

Immersion #Collection(s) #Seneffe

>

 

03.04.2021 > 22.02.2022

Een ontdekkingstocht naar de oorsprong van onze collecties

Schenkingen, legaten, bewaargevingen en aankopen

Het Domein van Seneffe belicht verschillende objecten, zilverwerk, schilderijen, foto's, meubelstukken of decoratieve kunstelementen uit de "collecties" van het museum. Tijdens uw bezoek zult u beter begrijpen hoe dit museumerfgoed werd opgebouwd, voornamelijk toebehorend aan de Federatie Wallonië-Brussel of gedeponeerd door verzamelaars of culturele partners.  U zult ontdekken wie er achter de geselecteerde werken zit en u zult begrijpen hoe belangrijk het is voor een openbare instelling om een uitzonderlijk erfgoed te kunnen orkestreren, dat diverse domeinen beslaat die verband houden met zilversmeden, de geschiedenis van het kasteel of het leven in de achttiende eeuw...

 

Achter elk object - of collectie(s) - schuilt een verhaal, groot of klein, ...

 

De objecten laten een spoor achter van het leven van degenen die ze hebben ontworpen of gebruikt, van gepassioneerde verzamelaars of de instellingen die deze hebben gered.

 

Het zal u ook toelaten het verschil te zien tussen schenkingen, legaten, bewaargevingen en aankopen... U zult beter begrijpen op welke wijze de collectie van het museum van de Federatie Wallonië-Brussel is ontstaan. U zult zien hoe en waarom er verbanden worden gesmeed tussen verschillende instellingen of musea.

 

Dit is een kans voor u bezoekers om de verborgen kant van het museum van Seneffe te ontdekken en te begrijpen hoe deze objecten het belicht. Het is aan jullie om nog eens te kijken naar de spannende geschiedenis hierachter, de ambachtslieden die ze hebben gemaakt, de eigenaars die ze bezaten en de bewaarnemers die ze hebben doorgegeven.

 

De collectie bestaat voornamelijk uit werken van de Franse Gemeenschap van België/ Federatie Wallonië-Brussel.

Nieuws en informatie

 

+32 (0)64 55 69 13

LET OP vanaf 1 november is het Covid Safe Ticket (of een negatieve PCR-test of 1 geldig Covid-herstelcertificaat) verplicht in musea in Wallonië. Gelieve deze bij aankomst te tonen.

Tarieven

Online reserveren verplicht

 

Maximaal 20 personen per uur. Klik voor de boeking op de knop TICKETS (HIER) en kies uw tijdslot (Museum uniek ticket).

Volwassenen: €6 met tabletverhuur: €9

Senioren en jongeren van 12 tot 18 jaar: €5 met tabletverhuur: €8

Kinderen tot 12 jaar en PBM: gratis - met tabletverhuur: €3 

 

Artikel 27: €1,25 met tabletverhuur: €4,25

 

Bezoekersgids en toepassingen voor een bezoek aan het museum (Praal en Intimiteit)


De bezoekersgids staat gratis tot uw beschikking, deze bevat de teksten van de tentoonstelling. Vraag ernaar bij de receptie van het museum.

Multimediatour door de permanente tentoonstelling "Praal en Intimiteit" via je smartphone of tablet: gratis.

Voorwaarden: Museumtoepassingen blijven toegankelijk via uw smartphone (gratis Wi-Fi) of met de mogelijkheid om een tablet te reserveren (te combineren met de aankoop van uw ticket online) (tablet wordt gedesinfecteerd na elk gebruik).

 

Dienstregelingen

De tijdsloten zijn: 10.00, 11.00, 13.00, 14.00, 15.00 uur (laatste toegang om 17.00 uur). Geen tijdsloten tussen 12 en 13 uur.

 

 

 

René Balbo-Axensalva -Veuve Albert Barbanson(FWB) - Claude et Juliette D’Allemagne-Rémy(FWB) - Agnès Dechamps - Andrée Demont- Maison Devroye -Xavier Duquenne - Fabrique d’église de Lonzée - François Goffinet et son épouse, née baronne Astrid de Fierlant Dormer - Famille Henrion - Edouard et Christiane Jonckheere-Mineur - Fondation Roi Baudouin/ Fonds du patrimoine & Fonds Comte Thierry de Looz-Corswarem - Lucienne Levita-Andelhof - La Loterie nationale – Le Ministère des Finances (déshérence Alix Craps) (FWB) - Famille Roger - Société Saint-Sébastien de Seneffe – The Rain Bird vzw - Famille Wolf-Zondervan

 

Visuele foto: M. Clinckemaille

Partners