Naar inhoud

Het Domein van het kasteel van Seneffe

Het museum heropent zijn deuren vanaf dinsdag 19 mei 2020, met inachtneming van de veiligheidsnormen die vereist zijn voor bezoekers en museumpersoneel (tenzij gewijzigd door de Federale Overheidsdienst)

Bezoekers hebben toegang tot de twee tentoonstellingen van het museum: "Praal en intimiteit" (de permanente collectie) en "The Golden Driehoek" (de tijdelijke tentoonstelling verlengd tot 08/11/2020). Het parcours van het bezoek gebeurt op een gekaderde wijze.

Welke zijn de toegangsvoorwaarden?

 

Online reservering vereist


Maximaal 40 personen per tijdslot.

Klik voor de reservering op de TICKETS-knop: HIER

en kies je tijdslot.

 

Bezoekuren

De tijdsloten zijn als volgt: 10-12u / 13-15u / 15-17u. Geen tijdsloten tussen 12 en 13 uur

Duur van het bezoek

Het bezoek aan het museum duurt gemiddeld 1u30. De museumtoepassingen blijven toegankelijk via je smartphone (gratis wifi) of met de mogelijkheid om een ​​tablet te reserveren (te combineren met de aankoop van je ticket online) (tablet ontsmet na elk gebruik).

Welke zijn de bezoekvoorwaarden?

Het dragen van een masker is verplicht.

Hydro-alcoholische gel zal zowel bij de in- en uitgang van het museum als in gevoelige ruimtes ter beschikking worden gesteld.
Toegang en voorwaarden voor gehandicapten in het museum blijven dezelfde.

Buiten

Bezoekers worden verzocht buiten te wachten en de markeringen in acht te nemen. (in functie van de weersomstandigheden).

Vestiaire

De toegang tot de vestiaire wordt georganiseerd volgens de weersomstandigheden.

Voor het bezoek

Binnen in het museum gelden de regels voor sociale afstand. Bezoekers worden verzocht om / minstens 1,5 meter afstand te houden (behalve met de gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen).
Overschoenen ter bescherming van het parket worden volgens strikte regels ter beschikking gesteld van de bezoekers. Na het bezoek worden de overschoenen in de specifieke bak voorzien voor de ontsmetting geplaatst.

Als het bezoek voorbij is, worden de schaatsen in een bak geplaatst voor ontsmetting.

Het bezoekersparcours

Het zal unidirectioneel zijn en het verkeer wordt begeleid door personeel. Toegang tot de verschillende zalen van het museum zal afhankelijk zijn van de  aanwezigheid of niet van eerdere bezoekers (wachten mogelijk).

Winkelaankopen

Alle boeken en tentoongestelde artikels zijn te koop. Betaling alleen via Bancontact (toestel ontsmet na elk gebruik).
De raadpleging van de boeken, te koop in de museumboekhandel, is niet toegestaan, met uitzondering van de museumcatalogi ("Praal en intimiteit" (in het Nederlands), andere enkel in het Frans ) .

Toegang tot toiletten

Gereguleerd door beveiliging volgens de regels van sociale afstand. Desinfectiemiddel zal beschikbaar zijn.


Afgezien van deze speciale maatregelen, blijven de gebruikelijke opvangnormen van kracht.

De degustatiesalon en de Kapel blijven gesloten.